AZ IPARI PARK

Csurgói Ipari Park

A hely, ami lendületbe hozza cégét

 

Keressen fel minket és hozzon egy jó döntést!

Csurgó Somogy megye délnyugati részén fekvő kisváros, közel a horvát határhoz, gyorsan elérhető távolságra az M7-es autópályától. Járási központ. Betelepülő cégekre váró ipari parkja a város nyugati részén elhelyezkedő, Gyékényes felé vezető út mentén található. Működtetője a Csurgói Ipari Park Kft.

 

Telepedjen le 21. századi környezetben!

Az öt hektár nagyságú területen fekvő ipari park infrastrukturális fejlesztése jelenleg is zajlik, kiépül a közműhálózat (áram, gáz, víz, szennyvíz), a távközlés, a közvilágítás, illetve a vagyonvédelmet szolgáló videós megfigyelő rendszer. Megépül a belső úthálózat, amelyhez kapcsolódóan egy csomóponti csatlakozást is kialakítanak a Csurgó-Gyékényes közútra.

 

Úton és vasúton az ipari központokba

A csurgói ipari park biztos logisztikai alapokra támaszkodik, amelyek folyamatos fejlesztés alatt állnak. Ami a Magyarországon belüli közlekedést illeti tavaly adták át a felújított 6811 sz. főút Iharosberénytől Berzencéig tartó szakaszát, amellyel már 25 perc alatt elérhető az M7-es autópálya, ahonnan egyenes az út Székesfehérvárra és Budapestre, de gyorsan elérhető a horvát és a szlovén határ is.

A közelben lévő Gyékényesen áthaladó vasútvonal pedig közvetlen összeköttetésben van Budapesttel.

A csurgói ipari park alig 20 percre található a horvát határátkelőtől, így ideális azon cégek számára, amelyek az EU-tag Horvátországba szállítanak, illetve ottani üzleti partnerekkel rendelkeznek. A közigazgatásilag megyeszékhelyként működő Kapronca város, amely többek között olyan multinacionális vállalatoknak ad otthont mint a Podravka vagy a Carlsberg, mintegy 40 perc alatt elérhető Csurgóról.

Az ipari parkhoz a kiépülő úthálózat mellett vasútvonal is kapcsolódik, a magyar-horvát határt Gyékényesnél átlépő nemzetközi vasútvonal Zágrábon át egészen Splitig halad.

A majdani dolgozók szempontjából érdekes leginkább, hogy a park, illetve az ott helyet kapó cégek kerékpárral is megközelíthetők lesznek.

Ideális élelmiszergyártó, mezőgazdasági termékfeldolgozó üzemeknek is

A földrajzi elhelyezkedés és a rendelkezésre álló munkaerő miatt a csurgói ipari park vonzó lehet élelmiszergyártó és mezőgazdasági feldolgozó cégek számára is. A térségben az ország frekventáltabb területeivel szemben még nagyobb számban található olcsó munkaerő, amely alkalmas az ágazat feladatigényeinek kiszolgálására.

 

Helyi cégek is előnyben: infrastruktúra-inspiráció-innováció

A Csurgón és környékén jelenleg is működő mezőgazdasági, ipari, illetve egyéb szolgáltató cégeknek ideális továbblépési lehetőség letelepedni az infrastrukturálisan sokkal erősebb ipari területre, amely egyfajta inspirációs közegként funkcionálhat. Az ipari parkban érezhető, és szemmel látható innovációs kihívások ösztönzőleg hatnak az Ön cégére is. Költözzön át, és növelje versenyképességét, nemcsak helyben, hanem globálisan is!

 

Építsen fenntartható, költséghatékonyabban működő céget!

A park infrastrukturális fejlesztésénél kiemelt szempont a környezettudatosság, illetve a fenntartható fejlődés, hiszen ez nemcsak társadalmi igény, hanem jól felfogott gazdasági érdek is a költséghatékonyságot szem előtt tartó cégek számára. Ennek megfelelően hosszú távon úgy nevezett ?zöld? ipari parkként üzemeltetjük a parkot. Ehhez elengedhetetlen a megújuló energiaforrások előnyben részesítése, ezért napelempark épül, amely az áramszolgáltatást és a fűtést hivatott támogatni, illetve hosszútávon teljes egészében biztosítani. A napelem kiváló hatásfokú, költséghatékony és környezetkímélő alternatíva az elektromos áram előállítására. A parkban létesülő rendszer kipróbált már a városban, hiszen hat helyi intézményben (Városháza, Sportcsarnok, Mesevár óvoda, Táncsics téri óvoda, Eötvös Iskola, Városi Könyvtár) már napelemes áramszolgáltatás van használatban.

A fenntartható fejlődés szem előtt tartása a betelepülő cégek kiválasztásánál is szempont. A döntésnél figyelembe vesszük az épülő létesítmény várható környezetterhelését, illetve a kibocsájtott üvegház hatású gázok mértékét.

 

Válasszon minket, és támogatjuk vállalkozását!

Csurgó Város Önkormányzata helyi iparűzési adó kedvezményt ad a betelepülő vállalkozásoknak, az ezzel kapcsolatos támogatási rendszer részletei kidolgozás alatt vannak.

Az ipari parkot üzemeltető Csurgói Ipari Park Kft. munkatársai az itt letelepedő vállalkozásoknak segítséget nyújtanak a beruházással kapcsolatos hivatalos eljárások minél gyorsabb lezárásában. Keressen minket bizalommal, nekünk számít cége sikere!